Penerini Burundi Masha 100% arabika 500gr
Detailní popis produktu
Velmi sladká! Přesně taková je naše nová Burundi. Sklízena byla selektivně, zpracovaná byla metodou honey, která zaručuje výraznou sladkost výsledné kávy.
Káva se ihned po sklizni začne třídit, nejprve pomocí ponoření ve vodě. Kvalitnější třeště se následně třídí ručně, aby se odstranily všechny poškozené, nedozrálé, nebo přezrálé třešně. Po třídění následuje odstranění vrchní červené slupky. To probíhá do 6 hodin od doručení kávy ke zpracování. Následně se káva, i se zbytky dužiny na povrchu, přesune na sušící stoly, kde pomalu schne dva až tři týdny. Během této doby je důležité kávu otáčet, aby schnutí bylo rovnoměrné. Díky tomu, že necháme dužinu během sušení na zrnech, má káva možnost do sebe natáhnout úžasnou ovocnou sladkost.
Odrůda Red Bourbon je v Burundi velmi častá, každý farmář v okolí stanice Masha má v průměru 250 keřů, každoročně sklidí okolo 200-300 kg kávy. Díky malé velikosti farem se o sklizeň starají výhradně rodiny farmářů. Problémem v Burundi bývá stáří kávovníků. některé keře mají až 50 let a sklizně jsou proto menší. Pro podporu farmářů, aby renovovali své výsadby, nakupuje Greenco semena od Institut desSciences Agronomiques du Burundi (ISABU), zakládá školky a prodává sazenice zemědělcům často pod cenou. Ve stanici Masha mohou zemědělci také získat organické hnojivo, které je vyrobeno z kompostované kávové drti.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
DRUH: | káva |
ZEMĚ PŮVODU: | Česká republika |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.